Skip to content
Begin main content

Comença el curs de cistelleria del projecte CON-EIX


El dia 29 de setembre va començar el curs de cistelleria del Programa Con-eix a Sant Bartomeu del Grau. En el curs hi assisteixen 15 persones del Lluçanès i comarques dels voltants, interessades en l'artesania i en conèixer i aprendre l'ofici de cisteller. Es tracta d'un curs de 120 hores en les quals l'alumnat aprendrà a fer diferent tipus de cistells amb l'ajuda d'un mestre cisteller. El curs inclou una part de formació transversal per a l'autocupació: xarxes socials, innovació i creativitat, motivació i autoconeixement, i empresa i autocupació.

Aquest curs forma part del programa Con-eix que s'inclou dins el projecte innovador Eix C2. El projecte l'estan desenvolupant diferents entitats: Consorci del Lluçanès, Consorci del Moianès, Ajuntament de Manlleu–OPE, Ajuntament d'Olot-IMPC, i Ajuntament de Les Preses-Consorci de promoció econòmica de Les Preses. El projecte té com a objectiu identificar oficis artesans que estan desapareixent en els nostres territoris, formar a persones en situació d'atur en aquests àmbits, i la creació de llocs de treball.

Així doncs, dins el programa s'han iniciat quatre cursos més a diferents territoris Eix C2: Curs de formació per cuidants d'explotacions porcines a Vic, curs de tècniques de construcció en pedra seca a Les Preses, curs d'iniciació a l'apicultura i plantes aromàtiques i medicinals a Moià i curs de modista a Manlleu. En total unes 75 persones dels diferents territoris s'estan formant en oficis artesans i tradicionals. El curs de pastors, que es tracta d'una col·laboració amb l'Escola de Pastors del Pallars, s'iniciarà a la primavera i consta d'una part teòrica al Pallars i pràctiques que es realitzaran en explotacions del territori.

© 2008 Digit-EIX | Avís legal