Skip to content
Begin main content

Aula del Lluçanès


Des del mes de juny i fins al mes de desembre, diferents municipis del Lluçanès acolliran 6 sessions de l'Aula de Formació Permanent del Lluçanès. Aquest projecte neix de les Universitats de la gent gran que es van crear a França durant la dècada dels anys 80, i pretén oferir formació en diferents àmbits per tota aquella gent que té interès a ampliar els seus coneixements. 

L'Aula del Lluçanès s'estrenarà el dijous 11 de juny amb en Josep Maria Solé i Sabaté, qui parlarà sobre la Història del Lluçanès a les 6 de la tarda al Centre Cívic d'Olost.

El mes de juliol, el dimecres 8 a la sala del teatre de Sant Bartomeu del Grau, tindrem l'Eloi Cordomí que ens parlarà sobre l'evolució de les prediccions meteorològiques. El dimecres 16 de setembre, la Núria Feliu ens farà una lectura de poemes i cançons a la sala polivalent d'Oristà. El Centre Cultural de Prats de Lluçanès rebrà la demògrafa Anna Cabré, amb una xerrada que es proposa argumentar que els anys que tenim al davant són molts més, i possiblement millors, del que la majoria espera. El dimecres 11 de novembre, el periodista Vicenç Lozano ens parlarà del Vaticà i tots els seus secrets a l'Ateneu de Sant Feliu Sasserra. I el cicle clourà a Perafita, el mes de desembre, amb la xerrada sobre història de Catalunya a càrrec de Joan Rigol (pendent de confirmar).

Les Aules de Formació Permanent que hi ha a tot Catalunya (actualment hi ha 49 Aules d'Extensió Universitària i 3 aules de Difusió Cultural) ofereixen sessions amb professors universitaris i especialistes reconeguts, els quals parlen sobre algun tema específic: cultura, art, música, història, novel·la, pintura, cinema, etc.

Les Aules solen estar formades per un grup de gent amb interessos diversos que s'associen i, amb la quota dels socis i alguna altra aportació econòmica (espònsors, sortides que es realitzin, macro-conferències on es cobra entrada) organitzen xerrades periòdiques i gratuïtes per a tots els seus associats. Però al Lluçanès, a causa de la realitat de dispersió territorial que tenim, s'ha creat una Aula itinerant. L'Aula del Lluçanès, de moment, no la lidera cap associació, sinó l'esforç comú de diferents agents socials, amb el suport d'AFOPA (Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya). Així mateix, no es vincula, de moment, a cap universitat en concret sinó que es vol donar a conèixer portant al territori professionals reconeguts en diferents àmbits.

© 2008 Digit-EIX | Avís legal