Skip to content
Begin main content

Comença el curs escolar 2018-19 amb l'agenda "Un passeig pels antics oficis a través de les cançons"

Avui engega el nou curs escolar 2018-19 i al Lluçanès els nens i nenes ho fan amb una nova agenda escolar a les mans. Aquest any la temàtica es centra en antics oficis al Lluçanès a través de cançons tradicionals.

Mes a mes es van presentant, amb la introducció d’una cançó que hi fa referència, els diferents oficis, amb il·lustracions i petites descripcions sobre en què consistia, les eines que s’utilitzaven, com ha evolucionat i què en queda avui dia lligat a fires o tradicions que encara es mantenen al Lluçanès i s’hi refereixen. El moliner, la pagesa, el matador de porc i la mocadera, el traginer, el llaurador, el pastor, la filadora, la cistelleres i el segador són els 10 oficis que els nens i nenes aniran descobrint des d’avui i fins el juny.

El projecte de les agendes escolars per a les escoles d’infantil i primària del Lluçanès es coordina des del Consorci del Lluçanès i el Centre de Recursos Pedagògics (extensió de Perafita) amb la col·laboració de les escoles i de la Diputació de Barcelona. Enguany ha comptat també amb el suport de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès.

També les Escoles Bressol del Lluçanès tenen, com cada any, la seva pròpia agenda.

Bon inici de curs !

© 2008 Digit-EIX | Avís legal