Skip to content
Begin main content

Noves propostes formatives al Lluçanès. Programació setembre 2018

Un any més el mes de setembre arriba amb la programació de FORMACIÓ AL LLUÇANÈS que inclou Formació permanent per a persones adultes, Formació professionalitzadora, Tallers de recerca de feina, Formació per a empreses i emprenedors, Formació contínua i moltes més propostes (tallers musicals i artístics de l’EMAL, formació en dispositius mòbils per a majors de 55 anys, voluntariat per la llengua, etc.).

Una de les principals novetats d’enguany és que, a l’hora de dissenyar la programació, s’ha pogut tenir en compte els resultats de l’enquesta que durant el mes de juny es va portar a terme, en format en línia, a tota la població jove i adulta del Lluçanès sobre les necessitats i interessos formatius en els diferents àmbits. Com sempre, les diverses àrees del Consorci s’han coordinat per confeccionar un catàleg conjunt, i s’ha comptat amb la col·laboració de tots els ajuntaments i el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i altres entitats i administracions per poder tirar endavant aquesta programació.

Una segona novetat és la proposta de dues accions formatives específicament adreçades a empreses i representants del sector turístic: Cinc beneficis del màrqueting de la sostenibilitat a l’autenticitat i Implementació Tourism Data System al Lluçanès. Tots dos cursos són monogràfics i es portaran a terme al Consorci del Lluçanès

La Formació permanent per a persones adultes s’estructura principalment en tres àmbits. En primer lloc l’àmbit de la Informàtica i les TIC amb cursos d’ofimàtica a St. Boi de Lluçanès i a nivell avançat a Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà). En segon lloc, l’àmbit de les Llengües estrangeres amb tres cursos de nivell bàsic (a Sant Feliu Sasserra i a Sant Bartomeu del Grau i Perafita) i un grup de conversa a Sant Feliu Sasserra. Finalment, i com a novetat enguany hi haurà un curs d’iniciació al francès a Olost. Pel que fa a l’àmbit de la Llengua catalana inclou cursos de català bàsic per a no catalanoparlants (A1-A2) a Prats de Lluçanès, dos cursos de català intermedi (B2) a La Torre d’Oristà i Alpens, i un curs de nivell superior (C2) a Prats de Lluçanès.
L’objectiu és apropar recursos formatius a tots els municipis en aquells àmbits més demandats per la població i fomentar l’adquisició de competències bàsiques per a l’enriquiment personal.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través de la web www.formacio.llucanes.cat o directament als ajuntaments fins al pròxim 28 de setembre.

Pel que fa a la Formació per a empreses i emprenedors, està programat un curs monogràfic sobre Speed Networking, per conèixer com presentar-se de manera curta i eficient, treure suc del Linkedin i conèixer empreses amb qui fer negoci. És un curs subvencionat que tindrà lloc al Consorci del Lluçanès.

Des del servei d’ocupació s’han organitzat dos Tallers per a la millora en la recerca de feina: ofimàtica bàsica per a la recerca de feina i l’entrevista de feina.

Dins l’àmbit de la formació professionalitzadora estan programats dos cursos: Curs per obtenir el carnet de conductor/a de carretó elevador i el Curs bàsic d’higiene i manipulació d’aliments.

Pel que fa a la formació contínua (destinada principalment a treballadors en actiu) s’han programat un curs de fabricació additiva per impressió 3D, un curs de conversa en anglès de nivell intermedi i un curs d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

Properament començarà al Lluçanès la primera fase del Programa de Noves Oportunitats, un programa que inclourà orientació, formació a mida, tastets d’ofici. Una gran oportunitat per tots aquells joves de 16 a 24 anys amb graduat o sense, i que no treballin ni estudiïn.

Pel què fa a l‘Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) s’han programat 9 tallers trimestrals:

  • JOVES I ADULTS: Grup de Percussió
  • INFANTS (3 – 6 anys): Laboratori Artístic
  • NADONS (0 – 3 anys): Música per a nadons
  • JOVES I ADULTS: Iniciació al Swing
  • ADULTS: Creació literària
  • INFANTS I JOVES (+8 anys): Taller artístic sobre refugiats/des
  • JOVES I ADULTS: Estampació amb tampons
  • FAMILIAR (+6 anys): Targetes pop-up de Nadal

Inscripcions aquí

Per conèixer més detall o més propostes formatives consulta la web de formació del Lluçanès:
www.formacio.llucanes.cat

imatge
contingut
© 2008 Digit-EIX | Avís legal